снимка pixabayБританският премиер Борис Джонсън поиска поголовно тестване за Ковид 19

...
снимка pixabayБританският премиер Борис Джонсън поиска поголовно тестване за Ковид 19
Коментари Харесай

Борис Джонсън иска поголовно тестване на хората, учените възразиха

снимка pixabay

Британският министър председател Борис Джонсън изиска поголовно тестване за Ковид 19 на популацията, учените обаче възроптаха, тъй като мярката ще излезе солено за бюджета, предаде Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Учените обявиха, че проектите на държавното управление са сигнал за промяна на сегашната тактика на " тестване и следене " на контактните лица. Те обаче прибавиха, че постоянният скрининг на цялостното население може да породи проблеми от друго естество.

" Данните от скрининга не са налице. Данните от тестванията все още са слаби и незадоволителни и има какво да се желае в това отношение ", сподели пред кореспонденти професор Алисън Полок от Нюкасълския университет. " Това, което твърдим ние, е, че програмата би трябвало в действителност краткотрайно да бъде спряна, до момента в който не стане изцяло ясно съотношението цена-качество при тези стратегии ".

Полък дружно със свои сътрудници от Бирмингам, Уорик и Бристол предизвести, че неефективните тактики за тестване и неточните проби са в положение да подкопаят доверието в тестването въобще.

Учените са на мнение, че управляващите би трябвало да подобрят системата за тестване и следене на контактните лица, и прибавят, че неналичието на акуратност при бързите проби може да даде на хората лъжливото утешение, че не са заразни.

Миналата седмица английското държавно управление разгласява данните за бърз тест на Innova, съгласно които той открива към 75 % от позитивните случаи, а при тези с огромен % на инфекциозност той скача на 95 на 100.

Джон Дийкс, професор от Бирмингамския университет, съобщи, че анализите на резулатите демонстрират, че той може да пропусне сред 25 и 50 на 100 от позитивните случаи, което може да сътвори лъжливо утешение измежду посочилите негативен тест.

Той добави, че по-големият открит дял на по-заразните измежду позитивните хора към момента не значи, че най-заразните може да бъдат надеждно открити с теста.

" Аргументите, които чуваме, а те бяха изложени от министър-председателя, че този тест може да откри кой е позитивен и кой е негативен, не са подкрепени с никакви данни ", сподели Дийкс. " Няма никакви данни, които да демонстрират това ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР